Prost!

 

Prost!  

Stați liniștiți! “Prost” nu este o injurie, ci doar am vrut să mă familiarizez un pic cu varianta germană a românescului „Noroc!”, când ciocnești cu sete halbele de bere în cadrul celei mai populare serbări populare din lume, Oktoberfest.

OKT-PROST-MediumCredit foto: http://www.durban.getitonline.co.za

M-am îndrăgostit de sărbătoarea Oktoberfest când am înțeles-o cu adevărat de la cei care păstrează tradiția în domeniu! Totul a început prin dansul specific acestei sărbători pe care l-am învățat de la prietenii mei din Bavaria. M-au fermecat pur și simplu cu vivacitatea, pofta lor de viață, reușind să ne ridice pe toți de pe scaune și să exersăm modul cel mai intens de trăire al acestui festival.

Live and let live; eat and drink well (Trăiește și lasă și pe alții să o facă; mănâncă și bea bine) este motto-ul festivalului, fiind o sărbătoare plină de surprize, unde participanții pun accent pe distracție. Chiar dacă sărbătoarea poartă numele de Oktoberfest, ea are loc în septembrie deoarece s-a considerat la nivel internațional că luna octombrie este mult prea rece pentru a sărbători în aer liber, neschimbându-și însă numele.

După modelul München-ului, Oktoberfest de Brașov își dorește să devină una dintre cele mai frumoase manifestări de acest gen. Festivalul berii este o petrecere la unison, sărbătorindu-se în mai multe locații de pe întreg mapamondul, spiritul tradiției germane reușind să adune mii de oamenii și să fie sărbătorit cu aceeași intensitate, oriunde în lume!

Eveniment extrem de versatil, anul acesta, Oktoberfest și-a ales ca locație zona fostului Stadion Municipal, datorită amplorii festivalului. Vor fi mai multe locuri de entertainment și mai multe puncte de vânzare bere Ciucaş și produse tradiționale nemțești.

Organizatorii au pregătit surprize mari pentru participanți și corturile fiecare având propria poveste. Pregătit să ne reamintească de festivalul Oktoberfest din München, Wiesnzelt, având o culoare predominantă de verde, va fi cortul cu  aspectul unei poiene, oferind experiența unei adevărate experiențe relaxante în natură. Dar asta nu este tot! Organizatorii au pregătit pentru petrecăreți cel de-al doilea cort, Kronstadtzelt, unde aceștia vor putea face o incursiune în istoria oraşului de la poalele Tâmpei. Decorațiunile acestui cort sunt cu totul speciale, precum clădiri emblematice din Braşov, pictate pe scenă, unde vor avea loc tot felul de recitaluri şi spectacole. În afara corturilor, participanții se pot distra cu jocurile Ciucaș, Roata lui Cornel şi Heleşteul, dar şi alte concursuri cu surprize mari.

19577384_1594934497207385_4006133298116437838_oCredit foto: http://www.oktoberfestromania.ro/

Vrei să petreci nemțește în spirit românesc? Anunță-ți prietenii, familia, colegii din facultate sau de serviciu și vino între 7 și 17 septembrie în Brașov, pentru a sărbători cum se cuvine Oktoberfest și în România, festival ce este organizat cu ajutorul celor de la Bere Ciucaș.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s