Descoperă cele șapte minuni ale României cu SIXT Rent a Car !

E atât de multă liniște în jur! Doar motorul masinii se aude cum toarce molcom înghițind cu nesaț marcajul alb al șoselei. Cu fiecare kilometru ce îl depășesc, am senzația că mașinuța asta mă face să zâmbesc mai mult. Îmi îndeplinesc un vis mai vechi, de a face un circuit în care să vizitez cele șapte minuni ale Românei, încluse după anul 1991 în patrimoniul UNESCO. Scrutez cu privirea zarea și încerc să găsesc răspunsuri la întrebarea: De ce nu văzusem realizabil acest circuit, decât într-un viitor îndepărtat? Recunosc că toate motivele invocate până atunci fuseseră ilare și privesc în stânga. Îmi place ceea ce văd!

bg-pkwCredit foto http://www.sixt.com

De ce nu făcusem acest itinerariu pănă atunci? Pentru că îmi închipuisem că toamna este un anotimp capricios. Îmi închipuisem că va ploua, iar eu voi rămâne în casă spre a-mi croșeta visurile privind următoarele călătorii din vara anului următor, atunci când va fi cald. Dar iată că este deja septembrie, iar prognoza pare a fi de câteva saptămâni mai mult decât favorabilă, temperaturile fiind de peste 30 de grade. Uimitor pentru septembrie, nu?

 De ce nu făcusem acest itinerariu pănă atunci? Pentru că îmi închipuisem că pentru a face acest traseu este impetuos necesar achiziționarea unei mașini noi, perfect pregătite ca și mine pentru o aventură fără impedimente. Din fericire, am aflat că mai există o variantă, la care nu mă gândisem până atunci și anume cea de a închiria o mașină. Perfect compatibilă cu dorința mea de aventură și purces la drum, Sixt Rent a Car mi s-au părut a fi o alegere excelentă pentru a-mi realiza călătoria propusă. Știi ce îmi place la această firmă? Faptul că indiferent din ce zonă a tării ai fi, au 15 locații în aproape toate marile orașe ale țării, dar mai ales acoperă toate aeroporturile din România. Efectiv te lasă fără scuze! Indiferent unde ai locui, că ai zburat cu avionul sau ai venit cu trenul, întotdeauna găsești la ei mașina potrivită, astfel încât să poți colinda toate împrejurimile! Garant al unor serviciile de calitate excepționale îl consider faptul că nu se limitează doar la nivel național, ci și european și global.

Recunosc că inedita mea idee s-a conturat profund când am aflat de proiectul celor de la #AlwaysYesToRomania, prin care îi încurajează pe români și pe turiștii străini să descopere frumusețile ascunse ale țării la volanul unei mașini închiriate de la SIXT Rent a Car. O inițiativă demnă de toată lauda, prin care visurile multora dintre noi reușesc sa se materializeze și să devină realitate.

new-kopel-logo-600x433

Mi-ar fi plăcut să plec la drum cu cât mai mulți prieteni, fie din țară sau chiar de peste hotare! Mi-aduc aminte cât de impresionați au rămas prietenii din Germania când au aflat Sibiul  poartă denumirea în germană Hermannstadt iar Brașovul, Kronstadt! A fost un sentiment unic pentru mine când i-am văzut bifandu-și ca urmatoare destinație România! Un sentiment  pe care nu-l resimți decat atunci când ești departe. Departe de oamenii dragi sufletului tău și locurile minunate pe care abia aștepți să le revezi atât prin ochii copilariei tale, cât și din postura omului matur.

Multe dintre ele au fost cuprinse pe lista patrimoniului UNESCO și fiecare român pentru a-și înțelege adevărata valoare a moștenirii sale culturale ar trebui să le viziteze măcar o dată în viață. Avem 7 grupe de locuri și  monumente ce sunt incluse pe lista patrimoniului UNESCO, așa că m-am hotărât ca acest traseu să-l străbat în șapte zile. Nu-mi trebuie decât un rucsac, o mașină și dorința de a descoperi frumusețile României. Mi-am dat seama atunci până atunci inventasem varii motive, în loc să caut soluții pentru a-mi îndeplini visul. Totul pornește de la un impuls, o idee, un imbold. Mai departe nu trebuie decât să îți dorești cu adevărat.

          Ziua 1: Bisericile cu pictură murală din nordul Moldovei

Sistemul de navigație GPS accesat? Da! Localizare pe hartă conform coordonatelor geografice? Da! 47° latitudine Nord, 26° longitudine Est. Cheia în contactul mașinii și primul pas spre îndeplinirea visului l-am făcut!

manastirea-voronet-3Credit foto: http://www.bucovina360.ro

Descoperirea celor șapte minuni ale României poate începe, dintr-un loc încărcat de o spiritualitate aparte, specifică poporului român și anume bisericile: Arbore-Pătrăuți-Probota-Sfântu-Gheorghe-Voroneț-Sucevița. Unicitatea albastrului de Voroneț, frumusețea picturilor murale ce împodobesc de secole pereții bisericilor din nordul Moldovei au făcut ca aceste adevărate opere de artă să fie incluse pe lista patrimoniul UNESCO în anul 1993. Nu știu de unde să încep, deoarece fiecare lăcaș de cult este unic în felul său, fiind binecuvântate astfel: Biserica Hramul Taierea Capului Sf. Ioan Botezatorul din localitatea Arbore, Biserica Adormirea Maicii Domnului și Sfântului Gheorghe a fostei mănăstiri Humor, Biserica Buna Vestire a Mănăstirii Moldovița, Biserica Sfânta Cruce din Pătrăuți, Biserica Sfântul Nicolae a Mănăstirii Probota, Biserica Sfântul Gheorghe din Suceava, Biserica Sfântul Gheorghe a fostei mănăstiri Voroneț și Biserica Învierea Domnului a mănăstirii Sucevița. Sunt locuri minunate în care bateriile sufletului nostru așteaptă a fi încărcate cu ceea ce reprezintă cel mai curat și autentic spirit românesc.

          Ziua 2 : Ansamblul bisericilor de lemn din Maramureș

21406700Credit foto: http://www.romania-travel-guide.com

Oricât mi-aș dori să zăbovesc, purced la drum spre  cel de-al doilea loc unic, ce se lasă a fi descoperit atât de români cât și de turiștii străini: Ansamblul bisericilor de lemn din Maramureș. Opt dintre cele peste 100 de biserici de lemn din Maramureș, fac parte din patrimoniul UNESCO din  anul 1999, pe care cu siguranța trebuie să le vezi atunci când pășești pentru prima oară în Maramureș! Biserica Intrarea Maicii Domnului din Bârsana, Biserica Sfântul Nicolae din Budesti, Biserica Sfânta Parascheva din Desesti, Biserica Nașterea Fecioarei din Ieud, Biserica Sfinții Arhangheli din Plopis, Biserica Sfânta Paraschiva din Poienile Izei, Biserica Sfinții Arhangheli din Rogoz si Biserica Sfinții Arhangheli din Surdesti.

          Ziua 3: Orașul vechi din Sighișoara

SighisoaraCredit foto: travelaway.me

Mi-ar fi plăcut să mă pierd în timp pe străzile încărcate de istorie ale orașului vechi al Sighișoarei. Introdusă pe lista patrimoniului UNESCO în anul 1999, cetatea Sighișoarei reprezintă de departe un monument de cultură unic în Europa, deoarece reprezintă singura cetate medievală locuită în prezent. Cum să nu-ți dorești să fii martor tăcut al unor vremuri ce te fascinează și în prezent? Drumul spre Biserica din Deal prin tunelul de lemn, pare a fi locul ideal ce te transpune în timpurile de odinioară și te face să uiți preț de câteva minute de tot ce însemnă actual și modern. Un sentiment unic te cuprinde când vizitezi Turnul Cositorilor, Frânghierilor, Țesătorilor sau Croitorilor. Mi-ar pl[cea să mai rămân o zi, pentru că nu mă satur să contemplez zidurile ce îți spun o istorie nescrisă, să mă minunez de ritualui ceasului din turn ce oprește parcă scurgerea timpului în loc.

          Ziua 4: Siturile sătești cu bisericile fortificate din Transilvania

O nouă zi, o nouă provocare! La poalele orașului medieval, într-un contrast izbitor ce marchează granița dintre prezent și trecut mă așteaptă mașinuța mea închiriată de la SIXT Rent a Car, dându-mi senzația unei incursiuni în timp. Pornesc la drum. De astă dată roțile mașinuței mă poartă către alte locuri încărcate de spiritualitate și tradiție: Siturile sătești cu bisericile fortificate din Transilvania. Incluse în patrimoniul UNESCO în 1993, fiecare sit săsesc din Biertan, Câlnic, Dârjiu, Prejmer, Saschiz, Valea Viilor și Viscri te așteaptă să descoperi pe îndelete locurile unde comunitatea din Transilvania și-a împărțit bucuriile si necazurile, încă din cele mai îndepartate vremuri. Din Sighișoara pornești la drum spre Mediaș resimțind aerul medieval al locului. Oriunde ai scuta cu privirea toate aceste așezări, nu poți să nu observi patina timpului putenic amprentată prin biserica fortificată din satul Biertan, judetul Sibiu. Ascunsă printre casele viu colorate, biserica din Satul Darjiu din judetul Harghita stă mărturie tăcută a vremurilor de odinioară. Coborând cu mașina spre Sibiu, totul ți se pare a fi o incursiune in timp, când vizitezi biserica fortificată din satul Viilor sau când ajungi în Brașov, pe cele din satul Prejmer sau Viscri. Nu poți conștientiza dacă sentimentul resimțit este datorită aspectului clădirilor ce te poartă cu gândul  în secolele XIII-XVI sau pentru faptul că descoperi  frumusețea culturală a Transilvaniei de sud.

        Ziua 5: Fortărețele dacice din muntii Orăștiei

Sarmisegetuza-Regia-worldwideromaniaCredit foto: destinatii.eu

Sarmizegetusa Regia, Costești Cetățuia, Costești Blidaru, Luncani-Piatra Roșie, Bănița și Căpâlna sunt monumente antice te fac sa fii martorul tăcut al unei istorii pline de credință, prin locuri ce-ți reamintesc cu adevărat ce înseamnă cuvântul român.

          Ziua 6: Mănăstirea Horezu

manastirea-horezuCredit foto: http://www.turistderomania.eu

Ctitorită în timpul domniei lui Constantin Brâncoveanu și introdusă în patrimoniul UNESCO în 1993, mănăstirea Horezu e un loc al cărui stil arhitectural unic în lume te fascinează. Aerul medival și detaliile sculpturale, îți taie pur și simplu răsuflarea.

          Ziua 7: Rezervatia Biosferei Delta Dunarii

danube-delta-safari-21Credit foto: safari.ro

În ultima zi simți nevoia să-ți tragi sufletul și să înțelegi pe deplin frumusețea simplității. Nu poți niciunde a trăi mai frumos acest sentiment decât în sânul naturii. Inclusă in patrimoniul UNESCO încă din 1991, în cel mai mare monument naural din Europa, Delta Dunării, traiesc peste 45 de specii de pești și 300000 de păsări. O natură vie ce te învață ceea ce poate de multe ori se pierde în negura vremurilor: frumusețea și bucuria vieții.

          Se spune că în șapte zile s-a făcut lumea! Cele șapte minuni ale României te așteaptă să le descoperi frumusețea, conferindu-ți totodată starea de liniște și relaxare de care ai  atâta nevoie! Descoperă România, un tărâm binecuvântat în care nu eziți să-ți pierzi noțiunea timpului, făcând un slalom prin  istorie, artă, tradiție, credință și ținuturi unice cum nu întâlnești oricât de departe ai cutreiera această lume! Poate ți se pare că e doar un itinerariu turistic, dar cel mai mare câștig va fi faptul că aceste călătorii în locuri diferite creează înțelepciune și relaxare. Încearcă și tu să pornești cu mașina în acest circuit, indiferent că deții sau nu automobil, deoarece poți închiria de la SIXT New Kopel, dar nu uita de condiția esențială a reușitei: trebuie să-l trăiești cu tot sufletul măcar o dată în viață!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s