Dacă ai visat întotdeauna să lupți pentru o cauză nobilă, acum e momentul să acționezi!

DSC_2138-1024x684

E aproape imposibil să nu fi auzit măcar o dată de el. Fie din mass-media, aducând la cunostință publicului un caz reușit de intervenție chirurgicală, fie de la oamenii cunoscuți, cert este însă faptul că indiferent de circumstanțe, acesta este locul unde, de multe ori, speranțele părinților de îngerași capătă aripi. E locul unde înțelegem pe deplin că miracolele există. E răscrucea drumurilor multor copii unde, fiind un martor tăcut al suferintelor din viața lor, nu poți rămâne indiferent. Acest loc, ce sfidează de multe ori imposibilul, poartă numele de Spitalul Marie Curie.

În urmă cu 15 ani, suferințele familiei unor colegi de servici m-au făcut să sper din tot sufletul că acolo e locul unde Răzvan își va găsi în sfârșit vindecarea. Problema lui de sănătate, extrem de gravă, de natură gastro-enterologică, ne-a făcut să ne mobilizăm și să-i fim alături unui om drag și părinte minunat, ce încerca din răsputeri să-i ofere puiului său o șansă egală la viață. N-am să uit niciodată acea zi, când pe chipul său umbrit de suferințele căpătate de-a lungul anilor, am întrezărit un licăr de speranță.  Ne-a zis: “Răzvan a primit acordul pentru intervenția chirurgicală. Doctorii de la Marie Curie ne-au asigurat că poate intra în operație și are toate șansele ca în sfârșit să se hrănească singur!” A fost cea mai frumoasă veste pe care o așteptam cu toții de ani buni. Sufeream și noi odată cu el. Speram și noi odată cu el. Credeam în reușită odată cu el. Faptul că după ani de suferință acei doctori, demni de toată lauda, reușiseră imposibilul, când ceilalți din jur își pierduseră speranța, e unul dintre miracolele trăite cu tot sufletul. E atât de multă durere, dar și speranță în ochii acestor îngerași, încât nu poți rămâne indiferent! E o lume a faptelor reale, o lume neauzită de multe ori de mulți dintre noi, în care nu ți-ai dori niciodată să pășești, mai ales dacă ești părinte!

Din păcate însă, acesta nu este un caz singular, fiind multe situații în care îngerașii aflați la începutul de drum al vieții se luptă zilnic pentru o șansă la viață. Simți, rezonezi și vrei să ajuți. Acesta este pentru mine primul sentiment când aud de Marie Curie.

DSC_2234-1024x684

Demn de toată lauda este faptul că există oameni cu inițiativă, ce au înființat organizații, alăturându-se acestor lupte prin contribuție și susținere, astfel încât să ușureze suferințele copiilor internați cu diferite probleme de sănătate. Mai ales pentru cei aflați la început de drum.

Una dintre ele este organizația nonguvernamentală ”Inima Copiilor”, al cărui scop principal, din 2006 până în prezent, este de a acorda o șansă la viață micuților născuți cu probleme cardiace și de a ajuta la dezvoltarea sănatoasă a acestora.

Prin construirea Centrului de excelență în cardiochirurgie de la spitalul Marie Curie, Asociația ”Inima Copiilor” a contribuit nu numai la dezvoltarea cardiologiei și cardiochirurgiei pediatrice din România, dar și la creșterea speranței de viață a micuților aflați în dificultate.

Încurajator este faptul că în această luptă acerbă pentru viața micuților îngerași, ei nu sunt singuri. Începând cu 15 mai 2019, producătorul german HARTMANN, cunoscut fiind pentru programul de susținere a grupurilor și comunităților vulnerabile lansat anul trecut, cu ocazia aniversării a 200 de ani de istorie internațională, s-a alăturat organizației ”Inima Copiilor”. Prin proiectul său, intitulat Fapte Mici, HARTMANN își extinde platforma de responsabilitate socială, demonstrând, încă o dată, ce înseamnă implicarea, dăruirea constantă, precum și angajamentul de a aduce schimbarea pe termen lung. Sprijinul lor constă în asigurarea produselor necesare desfășurării activității medicale precum: pansamente, mănuși de examinare, termometre, măști chirurgicale sau câmpuri sterile pentru secția de terapie intensivă și în blocul operator Cardiochirurgie din cadrul spitalului Marie Curie, dar și produse de cea mai bună calitate, necesare îngrijirii bebelușilor internați.

Inima-copiilor-Hartmann

Un proiect de suflet, aș putea spune, ce are un singur scop și anume: de a salva copii. E o lume nevăzută, neștiută de mulți dintre noi, iar lupta pentru viața micuților este nemiloasă.

În fiecare an, peste 1000 de copii cu malformații cardiace ar trebui operați. Încă nu există resurse pentru ca acest lucru să se întâmple în România. Mulți dintre ei pleacă în afară iar alții, cum spune Alexandru Popa, președintele Inima Copiilor, mor.

Depre suferințele îngerașilor aflați în spatele ușilor secței de cardiologie ale Spitalului Marie Curie, nu am putea ști însă fără mediatizare și informare. De aceea, apreciez enorm oamenii din blogosferă, vlogosferă sau din orice alt domeniu, ce aleg să se implice în acțiuni umanitare! Indiferent de nișa aleasă, toți suntem oameni și dacă îți pasă cu adevărat, nu poți rămâne indiferent! Un mic cuvânt scris sau spus, e un pas adăugat către speranța spre mai bine și credința în umanitate. Sunt oameni ale căror cuvinte sau fapte au un mare impact social. Unul dintre ei este Cristian China-Birta (Chinezu), care a decis, în sprijinul acestui proiect, să încheie o alianță simbolică a tuturor celor ce doresc să sprijine proiectul și să transmită mai departe povestea și misiunea acestuia, lansând Comandamentul pentru Fapte Mici.

Poate că și tu te-ai simțit de multe ori neputincios în fața încercărilor semenilor tăi, poate simți că ești prea mic pentru înfăptuirea unei fapte atât de mari, însă te asigur că fiecare gest al nostru, fiecare gând, vorbă contribuie enorm. Ceea ce Cristian China-Birta a îndrăznit să facă pentru micii îngerași internați la secția de cardiologie a spitalului Marie Curie e pur și simplu inedit! Acum ai șansa de a-ți reevalua prioritățile și de a te mobiliza în lupta pentru viață! Poți face acest lucru organizat, în mai multe etape.

Prima dintre etape este abonarea la newsletterul lui Cristian China-Birta sau să îi dai un mail pe cristi@kooperativa.ro prin care îți anunți dorința de a face parte din Comandament.

Prima sarcină este să anunți public unde vrei și unde poți (pe blog, pe Facebook, pe Linkedin, pe Instagram, pe YouTube etc.) informația de mai jos, ca parte din seria de #FapteMici.

Compania HARTMANN, producător german în domeniul produselor de asistență medicală și de igienă, oferă Asociației ”Inima Copiilor” consumabile necesare desfășurării în condiții optime a serviciilor medicale pentru copiii aflați în programele dezvoltate de aceasta.

”Inima Copiilor”, organizația neguvernamentală care a construit Centrul de excelență în cardiochirurgie de la spitalul Marie Curie, ajută anual sute de copii din România să trăiască și să se dezvolte sănătos.

HARTMANN sprijină Asociația ”Inima Copiilor” cu produse care vor servi atât îngrijirii bebelușilor internați cât și desfășurării activității medicale pe secția de terapie intensivă și în blocul operator Cardiochirurgie din cadrul spitalului Marie Curie.

Următoarele sarcini vor surveni în etapele următoare.

De ce să te înrolezi?

  • Dacă simți că nu poți rămâne indiferent și că în mâinile tale stă șansa la viață a unor suflete nevinovate, acum e momentul să te implici!
  • Dacă simți că vrei să lupți pentru dreptul micuților îngerași la fiecare bătaie de inimioară, fiind totodată stimulat într-o comunitate de oameni cu suflet mare, alătură-te comandamentului!
  • Dacă simți că vrei doar să ajuți, acesta este cel mai potrivit moment!

O poți face într-un mod inedit, înscriindu-te în Comandamentul pentru Fapte Mici.

O inițiativă cum rar întâlnești, căreia garantez că nu reziști să nu i te alături! Poate că de multe ori ți-ai promis că poți face mult în astfel de cazuri, sau poate că ți-a lipsit inițiativa, însă înrolându-te în acest comandament, este, în primul rând, o promisiune pentru tine însuți, că vei reuși prin fapte și gesturi mici să dăruiești cu toată inima și să te alături acestei cauze nobile.

Merită din tot sufletul efortul și implicarea ta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s