Dacă vrei să știi cu adevărat ce poți, încearcă să vezi lumea de pe patru roți!

11012703_783659518421222_305031239263152647_n

Hola!

Sunt eu, “Scoody”!
Da, “Scoody”, vechea ta mașină Skoda Octavia!
Mor de nerăbdare! Trebuie să-ți spun asta neapărat și să-ți mulțumesc că te-ai gândit la mine, la soarta mea, la ambreiajul meu, la plăcuțele mele de frână, la motorul meu… Și lista poate continua până mâine…
Nu, nu mă înțelege greșit! Nu că tu n-ai fi o șoferiță profesionistă, dar nu știu cum să mă fac mai explicită. Ca să-ți fac un compliment, aș spune mai „neexperimentată” cu partea asta mecanică. Da, știu, tu ești un suflet ingenuu, care nu suportă zgomotele asurzitoare pe care le scoteam când demaram în trombă. Nu, nu că ai fi vrut tu, ci dădeai vina pe alinierea planetelor, Mercur în Saturn și toate constelațiile și stelele existente în Calea Lactee. Tu ca șofer erai grozavă, dar, sincer, ai luat cea mai bună decizie când ai ales să mă vinzi, lâsăndu-mi posibilitatea să-mi lărgesc și eu orizonturile… Să văd și eu cum arată o șosea fără gropi și să văd și alte drumuri, pentru că tu nu mă plimbai decât câțiva kilometri, de la serviciu până acasă. Îți mulțumesc, pe această cale, că mi-ai oferit șansa să mă dezvolt personal și să-mi găsesc sufletul pereche, care să fie pe deplin conștient de puterea și potențialul meu.
Da, îți spun cu mâna pe inimă că l-am găsit. Avem aceeași stare de spirit, împărtășim aceleași principii și zău dacă am mai avut vreo problemă majoră de doi ani, de când m-ai vândut.
Dar știi… Câteodată mai simt nevoia să mai bârfim ca fetele, să te mai văd cum te enervezi din nimic, neștiind ce anume mi se întâmplă.
Mi-aduc aminte cât de inocentă erai când m-ai condus prima oară! N-am reușit să mergem decât vreo câțiva kilometri, când ne-am oprit. Nu ca să admirăm peisajul, ci pentru că mi-era foame. De cum te-ai așezat la volan îți făcusem larg cu ochiul, arătându-ți că indicatorul acului era aproape căzut pe stânga, dar tu nu aveai ochi pentru mine. Erai prea preocupată să aranjezi oglinda, mai bine zis să te aranjezi în oglindă, și nu mi-ai auzit strigătul meu, toropit de energie. Ce-i drept, urmasei cu sfințenie sfaturile instructorului auto, dar de la unele parcă divagai cam mult.

Doesn’t matter anyway...

Am încercat să-ți spun că n-am nimic, că sunt o mașină aproape ca nouă, având doar câteva sute de kilometri rulați, dar tu n-ai vrut să lași deloc garda jos. Tot ce aveam nevoie era, atunci, doar de motorină, și totul ar fi fost perfect. Am fi avut multe călătorii și amintiri împreună, dar tu: nu și nu! Încăpățânată cum te știu, ai și chemat platforma auto și m-ai returnat firmei de leasing. Mi- aduc aminte și acum cum mi-ai spus la plecare: “Să nu mai rămân în drum cu tine…”
Nici nu mai contează acum pentru că am ajuns la concluzia că toate se întâmplă cu un scop în viața asta! Dacă tu nu rămâneai în drum atunci cu mine, eu nu aș fi fost vândută azi. Dacă nu aș fi fost vândută, nu aș fi ajuns pe mâna unui om care să-mi cunoască cu adevărat potențialul. Dacă nu aș fi ajuns pe mâna lui… ce crezi?

Love is in the air…

Aici e vestea cea mare, de care-ți tot vorbeam: nu aș fi fost martora unei frumoase povești de dragoste! Da, știu că-ți plac astfel de lucruri, de aceea am ales să împărtășesc cu tine aceste lucruri!
Trebuie să recunosc că luni în șir m-am gândit că poate îți era dor de mine, de peripețiile noastre sau, poate măcar din când în când, îți mai săgeta vreun gând prin căpșorul ăla cu păr cârlionțat, întrebându-te: „Oare ce mai face Scoody a mea? Mai ții minte că așa îți plăcea să ma alinți…”.
Știi… Și cum stăteam și mă gândeam în parcare, așteptându-l pe noul meu prieten, a trecut pe aici o surată ce a rămas în drum la câțiva metri în fața mea și, culmea, era condusă de o domnișoară ce, privind-o mai atent, îmi aducea aminte de tine. Era prima oară când priveam relaxată aventura. Și, Doamne, ce aventură! Mă uitam la ea și-mi aduceam aminte de când mă conduceai și te-ai urcat la volan și te-am atenționat: „Vezi că mi-e foame! N-am motorină!”.
Să fi fost asta problema sau nu, cert e că domnișoara rămăsese fix în dreptul meu nelăsându-mi nici o șansă de a ieși din parcare! Degeaba încerca săraca să o împingă, să o pornească: mașina își dăduse duhul acolo!
O vedeam, sărăcuța, cum se uita disperată în zare, poate îi va sări cineva în ajutor, dar se pare că acei cavaleri, în sensul propriu al cuvântului, rămăseseră undeva în epoca medievală! Și, cum se istovea drăguța să o scoată la liman, iată că vine gentleman-ul meu. Știam! Știam că nu mă va dezamăgi!
Se apropie de mine, îmi lăsă cumpărăturile în portbagaj și se apropie de domnișoară.
“Să vă ajut cu ceva, domnișoară?”
De sub capota roșie a suratei mele de suferință, se ridică brusc un ciuf blond, uns de vasilină pe nas, omițând în manevra de ridicare că există și o capotă pe acolo. Deodată se auzi: pleosc!
În clipa următoare, pufniră amândoi în râs, iar căpșorul blond era acum acoperit de o mână micuță, care îl masa frenetic.
„Da, da…” se auzi o voce precum un râs zgomotos de copil voios. „Tre’ să recunosc că sunt cam neîndemânatică câteodată! Că acum vine omul să-mi dea o mână de ajutor, iar eu era să-i prind mâna cu capota, la propriu. Iartă-mă, te rog!”
„Stai liniștită! Uite-o: e intactă! Și dacă tot am mâna întinsă, Valentin mă numesc!”
„Corina, încântată de cunoștință! Cred că am o problemă cu bateria și am nevoie de puțin curent pentru a o porni. Crezi că mă poți ajuta?”
Am încercat în zadar noi să o pornim, dar se pare că timpul se oprise parcă în loc. Atât pentru noi, cât și pentru ei…
„Uite, am o idee!” zise Valentin. „Dacă tot nu reușim să-ți pornim mașina, te pot remorca cu mașina mea până acasă, dacă-mi permiți, bineînțeles.”
Am văzut cum, instant, în ochii ei migdalați și albaștri s-a aprins un licăr de bucurie.
„Poți face tu asta pentru mine? Mulțumesc din suflet! Știi, eu locuiesc în Spania, am venit în vizită la părinți și vin foarte rar în țară. Mașina mea e extraordinară, dar, fiind nepornită de mult timp, se întâmplă și lucruri mai puțin plăcute.”

A Skoda Octavia Classic Love Story…

Nu știu dacă s-au aliniat planetele, nu știu dacă o fi fost de la curentul meu, dar cert este că, atunci, ceva s-a produs.
Nu știu cum s-a întâmplat, dar s-a scurs un an de atunci, iar ei tot împreună sunt. Am colindat împreună mii de kilometri pe autostrăzi din țări diferite, am simțit briza mării luni în șir pe malul Mediteranei, am urcat până-n vârf de munte, m-am aventurat în adevărate jungle, pe drumuri forestiere, și am admirat cu nesaț infinitele răsărituri și apusuri de soare. Toate împreună. Ah, uitasem să-ți spun că n-am plecat oricum la drum, ci sunt dotată cu accesorii la care nici nu aș fi putut vreodată visa! Încă de la prima călătorie în Spania, Valentin mi-a făcut cadou o cutie de portbagaj Thulle, exact pe mărimea mea, alături de care mă simt cu adevărat imensă și invincibilă pe șosele.

79367008_2635792703207885_8737134455652614144_o

Ador băiatul ăsta! Nu e lună sau săptămână să nu-mi facă surprize. Câteodată, sincer, parcă-mi cumpără mai multe mie decât Corinei! Dar eu tac mâlc și mă fac câteodată că nu observ! De exemplu, luna trecută mi-a făcut cadou tăvițe și covorașe auto absolut superbe. Se vede că mă apreciază mult! Are grijă să nu-mi murdăresc interiorul și, mai ales, să-mi protejeze frumoasa mea mochetă din fabrică.

89830531_2819116051542215_4088030845351231488_o
Acum două luni, m-a cadorisit cu un scut motor metalic. Este extraordinar! Știi ce bine mă simt acum? De când mi l-a montat, motorul meu e protejat de particulele de praf și denivelările de pe carosabil. Inițial, sincer, m-am speriat! Știam că aceste scuturi sunt destinate curselor off-road, dar el m-a liniștit, spunându-mi,:
„Gata, Thunder, cu bordurile, denivelările din oraș sau cu gropile! De acum, ți-am pus scutul metalic ca protecție și motorul tău o să funcționeze perfect!”

47347584_1987234098063752_4291225490426953728_o
Ce băiat! Nota 20!

Zilele trecute, numai ce-l văd că vine cu un suport de biciclete, pe care-l prinde de cârligul de remorcare  Skoda Octavia și-mi spune:
„Thunder dragă, să se mai încălzească puțin și turul Franței scrie pe noi!”
Poți să zici nu? Zi tu! Unde aș mai putea găsi un prieten atât de bun, grijuliu și care nu mă lasă niciodată să mă plictisesc?

47365744_1987234071397088_237601383270842368_o
Acum aștept cuminte-n parcare ca Valentin și Corina să vadă un film romantic, la fel de frumos ca dragostea dintre ei. Cât aștept aici, mai depăn și eu cu suratele motorizate amintiri din tinerețea noastră.

No regrets!

Tu ce mai faci, tot singură?
Valentin adoră mașinile din categoria mea! Vezi, dacă nu m-ai fi returnat firmei de leasing înainte să-ți demonstrez de ce sunt în stare, poate erai tu împreună cu Valentin acum la film… Un singur sfat îți dau: nu mai fi superficială și prețuiește lucrurile la adevărata lor valoare!
Hai să avem zile frumoase, zic!
Ah, și încă ceva! Vezi că nu mă mai numesc Scoody, ci, din contră, mi se spune Thunder. Am mulți pretendenți acum, dar prietenul meu a zis că nu m-ar da pe nicio altă mașină și că vom petrece acum mulți ani împreună și bătrâneți lungi.

THULE-BICICLETA-CARLIG
În fiecare zi mă încurajează, știe cum să-mi stimuleze potențialul. Pot, oare, să recunosc? Un adevărat profesionist!
Hai că nu te mai rețin. Îți doresc să cunoști adevărata valoare a unei mașini puternice și imbatabile și îți doresc ca următoarea ta mașină să aibă nervi de oțel! Dacă se poate, să se conducă și alimenteze singură și să o apreciezi la adevărata ei valoare!

Bisous, Thunder!

404780_328789513908227_697497815_n

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020.

 

Sursă foto: Facebook.com/AutoGedal

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s